ODRŽANA PETA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SKGO

  • DSC05654
  • 7
  • 3
image_pdfimage_print

Gradonačelnicima i predsednicima opština, na petoj sednici Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, obratili su se ministarka Slavica Đukić Dejanović i predstavnici delegacije NR Kine. U ime kineske delegacije članove Predsedništva SKGO pozdravio je Ksie Juan, potpredsednik Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama, jedan od članova delegacije NR Kine koja će u okviru dvodnevne posete Srbiji imati susrete sa predstavnicima SKGO.

Predsednik SKGO i gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je značaj saradnje kineskih i srpskih lokalnih samouprava i zahvalio članovima kineske delegacije što su prilikom posete izneli niz predloga koji tu saradnju mogu konkretizovati ubliskoj budućnosti. Prema njegovim rečima veoma je važno da se dobri odnosi i saradnja Srbije i Kine na nacionalnom nivou preslikaju i na lokalni nivo.

U radu Predsedništva SKGO učestvovala je i ministarka bez portfelja u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografiju i populacionu politiku. Ona je predstavila buduće aktivnosti u oblasti populacione politike u odnosu na nadležnosti i mogućnosti lokalne samouprave, kao i saradnju sa SKGO u toj oblasti.

 

Možda Vas zanima i sledeće...