ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СКГО

  • DSC05654
  • 7
  • 3
image_pdfimage_print

Градоначелницима и председницима општина, на петој седници Председништва Сталне конференције градова и општина, обратили су се министарка Славица Ђукић Дејановић и представници делегације НР Кине. У име кинеске делегације чланове Председништва СКГО поздравио је Ksie Juan, потпредседник Кинеске народне асоцијације за пријатељство са страним земљама, један од чланова делегације НР Кине која ће у оквиру дводневне посете Србији имати сусрете са представницима СКГО.

Председник СКГО и градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је значај сарадње кинеских и српских локалних самоуправа и захвалио члановима кинеске делегације што су приликом посете изнели низ предлога који ту сарадњу могу конкретизовати ублиској будућности. Према његовим речима веома је важно да се добри односи и сарадња Србије и Кине на националном нивоу пресликају и на локални ниво.

У раду Председништва СКГО учествовала је и министарка без портфеља у Влади Србије Славица Ђукић Дејановић, задужена за демографију и популациону политику. Она је представила будуће активности у области популационе политике у односу на надлежности и могућности локалне самоуправе, као и сарадњу са СКГО у тој области.

 

You may also like...