ЗА ПОСЛЕДЊИХ 7 ДАНА НИШ ПОПИСАО ВИШЕ ОД 10000 НЕЛЕГАЛНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА

  • 20170209_110351
  • 20170209_113817
image_pdfimage_print

За последњих седам дана Град Ниш пописао је више од 10 000 нелегално изграђених објеката, што је чак четири пута више него до тада, рекла је на конференцији за новинаре у Градској кући помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Даринка Ђуран.

„Ниш је од најгорих у послу легализације, последњих недеља постао један од најбољих градова који тренутно пописују нелегално изграђене објекте. Најкасније до 10. марта Ниш ће имати  базу података. Рок не сме да се прекорачи“, рекла је Ђуран.

Према речима градоначелника Дарка Булатовића попис у 10 реона врше појачане, удвостручене екипе уз помоћ људи из свих пет градских општина. До сада је остварен дневни просек пописаних објеката 950. Он је нагласио да ће посао бити завршен на време и да су од надлежних из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добијена јасна упутства за рад која се на терену примењују.

На данашњој конференцији за новинаре речено је да ће министарство на свака три месеца контролисати рад локалних самоуправа и да ће приоритет у озакоњењу имати породичне куће и станови јер је Закон о озакоњењу управо и донет да би се грађанима помогло да озаконе своје нелегалне објекте. Озакоњењем кућа и станова грађани повећавају вредност своје имовине, док ће локалне самоуправе убрзањем озакоњења значајно повећати приходе.

You may also like...