POTPISAN UGOVOR O IZRADI PROJEKTA PREPARCELACIJE ŽELEZNIČKE OBILAZNICE KOD NIŠA

Ugovor o izradi projekta preparcelacije železničke obilaznice kod Niša danas su u Gradskoj kući potpisali direktor firme Geodata PGJ DOO iz Obrenovca Đorđe Janković i po ovlašćenju direktora Direkcije za izgradnju grada Niša Ivan Jocić. Prvi deo posla u vezi sa izmeštanjem pruge trebalo bi da bude završen do kraja 2018. godine, a izmeštanje u dužini od 22 kilometra koštaće milijardu i 14 miliona dinara. Troškove će pokriti Republika Srbija, čijim budžetom za ovu godinu je to već predviđeno.

„Decenijama se priča o izmeštanju pruge iz centra Niša. Mnoge su se kampanje vodile i mnogi ljudi iz Železnica Srbije i Republike dolazili su u grad i na ovu temu pričali. Evo danas iz gradskog budžeta se izdvaja 15 miliona za ovaj projekat i preparcelacija je prvi korak u realizaciji ovog, najvažnijeg projekta za naš grad. Do kraja 2018. godine treba da počne izgradnja obilaznice“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Koordinator projekta Ljubivoje Slavković kaže da će najviše posla biti oko pripreme zemljišta. On ističe da čak 34 hektara zemljišta pripada privatnim licima i da treba da bude preneto.