„ISTORIJA NIŠA“, SERIJAL KOJI ĆE BITI PRIKAZAN NA FILMSKIM SUSRETIMA 2018.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i članica Gradskog veća resorno zadužena za kulturu primili su danas u Gradskoj kući doajena srpskog glumiša Tanasija Uzunovića i ostale članove ekipe koja će u narednih godinu dana snimati televizijsku seriju „Istorija Niša“, od praistorije do danas.

Serijal, čiji je pokrovitelj Grad Niš, sastojaće se od 15 epizoda, kao i od dvosatnog specijala koji će biti prikazan na Filmskim susretima 2018. godine. Serijal realizuje kompletno niška ekipa. Reditelj je Boban Rajković, scenarista istoričar Nebojša Ozimić, muziku je pisao Borislav Mladenović Ćaba, a producenti su Dragan Videnović i Miodrag Stojadinović. Narator i promoter serijala je naš poznati glumac, rođeni Nišlija, Tanasije Uzunović. On će nas, svojim glasom i pojavom, voditi kroz vekove slavne istorije Niša.

Reč je o kapitalnom delu koje će Niš i njegovu bogatu istoriju i tradiciju predstaviti u najboljem svetlu i tako doprineti daljoj afirmaciji grada i pokazati koliko je kulturno nasleđe veliki, a do sada nedovoljno iskorišćen, turistički potencijal grada.