1

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ЖРЕБАЊУ ЗА МЕЧЕВЕ ДЕЈВИС КУП РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић присутвовао је данашњем жребању за мечеве Дејвис куп репрезентација Србије и Русије који ће се одиграти у хали спортова Чаир у Нишу од 3. до 5. фебруара. Он је овом приликом пожелео добродошлицу обема екипама уз речи да је Ниш спортски град и да се нада да је руководство града испунило очекивања селекција Србије и Русије и показало да је добар домаћин. Он је рекао да је интересовање за мечеве огромно што потврђује и препуна хала Чаир на јучерашњем тренингу селекције Србије. Булатовић је поручио да очекује да  атмосфера током ова три дана у хали Чаир буде сјајна, као и да се нада да ће навијачи дати додатну енергију тенисерима.

„Обема екипама желим пуно успеха и спортске среће. Нека победи бољи“, поручио је градоначелник.




РУКОВОДСТВО ГРАДА УГОСТИЛО ПРЕДСЕДНИКА ТЕНИСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима састао се данас у Градској кући са председником Тениског савеза Србије Мирком Петровићем. Руководство града разговарало је са првим човеком савеза о даљој сарадњи са нашим градом. Петровић је захвалио Граду на свему што чини да би се мечеви Дејвис куп репрезентација Русије и Србије у Нишу одиграли у фантастичној атмосфери. Он је поручио да је Ниш и ове године изузетан домаћин, да српски тенисери воле да играју пред нишком публиком и да је уверен да ће атмосфера бити изузетна. Градоначелник је рекао овом приликом да управо овако значајне спортске манифестације доприносе даљој афирмацији спорта у граду, да је Ниш увек био спортски град и да је сигуран да ће у наредном периоду Ниш опет моћи да угости најбоље тенисере Србије. Петровић, који је и председник Извршног одбора компаније Дунав осигурање и градоначелник Булатовић разговарали су и о другим видовима сарадње. Петровић је обећао подршку Граду Нишу и када су у питању манифетсције из области културе, науке и др.




„ИСТОРИЈА НИША“, СЕРИЈАЛ КОЈИ ЋЕ БИТИ ПРИКАЗАН НА ФИЛМСКИМ СУСРЕТИМА 2018.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и чланица Градског већа ресорно задужена за културу примили су данас у Градској кући доајена српског глумиша Танасија Узуновића и остале чланове екипе која ће у наредних годину дана снимати телевизијску серију „Историја Ниша“, од праисторије до данас.

Серијал, чији је покровитељ Град Ниш, састојаће се од 15 епизода, као и од двосатног специјала који ће бити приказан на Филмским сусретима 2018. године. Серијал реализује комплетно нишка екипа. Редитељ је Бобан Рајковић, сценариста историчар Небојша Озимић, музику је писао Борислав Младеновић Ћаба, а продуценти су Драган Виденовић и Миодраг Стојадиновић. Наратор и промотер серијала је наш познати глумац, рођени Нишлија, Танасије Узуновић. Он ће нас, својим гласом и појавом, водити кроз векове славне историје Ниша.

Реч је о капиталном делу које ће Ниш и његову богату историју и традицију представити у најбољем светлу и тако допринети даљој афирмацији града и показати колико је културно наслеђе велики, а до сада недовољно искоришћен, туристички потенцијал града.