Отворена “Паметна учионица руског језика”

Радови на пројекту гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша и регионалног представништва Руске хуманитарне мисије на Балкану „Паметна учионица руског језика“, а чију реализацију је, у оквиру програма „Заједници заједно“ подржала Нафтна индустрија Србије.

“Велика част за Град Ниш је чињеница да од данас у  оквиру једне образовне институције поседује модеран наставни кабинет за извођење наставе руског језика у Србији. Ово је најмодернији школски простор  оваковог типа у Србији.

Посебно је важно рећи да овај кабинет почиње са радом у Гимназији Светозар Марковић која је до сада предњачила у иновативним идејама и пружала прилику ученицима да се креативно истакну. Управо у овој гимназији су поникли и стасали бројни талентовани ученици који су на такмичењима и олимпијадама широм света постизали запажене резултате” рекао је заменик градоначелника Ниша проф.др Милош Банђур приликом отварања.

Простор школе, који је до недавно био у прилично лошем стању, претворен је у најсавременији кабинет наставе руског језика у Србији, са вишенаменском функцијом. На овај начин сва деца града Ниша, добијају  простор у коме ће моћи да  се на потпуно нови начин  упознају са руским језиком и културом.

Практично од 1. Фебруара овај модерни наставни кабинет биће спреман за ваннаставне активности, док ће  од почетка другог полугодишта бити на располагању  за извођење наставе у гимназији „Светозар Марковић“.