САСТАЛИ СЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ НИША И НОВОГ САДА, ДАРКО БУЛАТОВИЋ И МИЛОШ ВУЧЕВИЋ

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима посетио је данас Нови Сад где се састао са градоначелником Милошем Вучевићем како би разговарали о важним темама из надлежности локалних самоуправа и разменили искуства из области којима се баве.

Он се захвалио градоначелнику Вучевићу на указаном гостопримству истакавши да му је задовољство што су представници две локалне самоуправе имали прилику да поразговарају о организацији рада и важним питањима.

– Нама је важно да чујемо како у Новом Саду функционишу јавно-комунална предузећа, посебно у зимском периоду, али приоритет су нам теме везане за радне зоне и стварање услова за долазак инвеститора, односно запошљавање грађана – истакао је Булатовић.

Булатовић је позвао представнике Новог Сада да узврате посету констатујући да је главни циљ сарадње и разговора обезбеђивање што бољих услова за живот грађана како би се запошљавали и стварали породице у нашим градовима, а не у свету.

– Ми смо говорили о нашим искуствима везаним за грађевинско земљиште, порез на имовину, проблеме из комуналног сектора, а господин Булатовић и његови сарадници изнели су позитвне стране поједностављења градске управе, односно преласка на јединствену градску управу. Закључили смо да је најважније да наставимо са подршком новим инвестицијама, и отварању нових радних места што директно утиче на приходе локалне самоуправе. Говорили смо и о заједничком проблему везаном за тужбе против Града, због уједа паса и слично, и сложили се да морамо наставити да инсистирамо пред републичким органима да се недовољно добро дефинисана законска решења, на која са локалног нивоа указујемо, боље регулишу, јер ти проблеми погађају цео систем – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Можда Вас занима и следеће...