1

САСТАЛИ СЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ НИША И НОВОГ САДА, ДАРКО БУЛАТОВИЋ И МИЛОШ ВУЧЕВИЋ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима посетио је данас Нови Сад где се састао са градоначелником Милошем Вучевићем како би разговарали о важним темама из надлежности локалних самоуправа и разменили искуства из области којима се баве.

Он се захвалио градоначелнику Вучевићу на указаном гостопримству истакавши да му је задовољство што су представници две локалне самоуправе имали прилику да поразговарају о организацији рада и важним питањима.

– Нама је важно да чујемо како у Новом Саду функционишу јавно-комунална предузећа, посебно у зимском периоду, али приоритет су нам теме везане за радне зоне и стварање услова за долазак инвеститора, односно запошљавање грађана – истакао је Булатовић.

Булатовић је позвао представнике Новог Сада да узврате посету констатујући да је главни циљ сарадње и разговора обезбеђивање што бољих услова за живот грађана како би се запошљавали и стварали породице у нашим градовима, а не у свету.

– Ми смо говорили о нашим искуствима везаним за грађевинско земљиште, порез на имовину, проблеме из комуналног сектора, а господин Булатовић и његови сарадници изнели су позитвне стране поједностављења градске управе, односно преласка на јединствену градску управу. Закључили смо да је најважније да наставимо са подршком новим инвестицијама, и отварању нових радних места што директно утиче на приходе локалне самоуправе. Говорили смо и о заједничком проблему везаном за тужбе против Града, због уједа паса и слично, и сложили се да морамо наставити да инсистирамо пред републичким органима да се недовољно добро дефинисана законска решења, на која са локалног нивоа указујемо, боље регулишу, јер ти проблеми погађају цео систем – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.




РУКОВОДСТВО НИША У ПОСЕТИ А.Д.“ИНСА“

Руководство Града Ниша посетило је данас, на позив А.Д. „ИНСА“, ову реномирану компанију у Земуну, основану давне 1950. године као фабрика сатова, да би данас постала значајан произвођач сатова и сатних механизама, мерила течности и гаса, компоненти за војну индустрију, као и многих других производа из домена мерне технике и прецизне механике.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и заменик градоначелника проф.др Милош Банђур на лицу места су се уверили да стручан и инвентиван кадар Инсе у сваком моменту удовољава високим захтевима тржишта и да производе широк спектар производа високог квалитета, који су изграђени према највишим стандардима.

За наш град посебно је значајно то што две нишке фирме уско сарађују са Инсом, на тај начин што уназад неколико година испручују Инси компоненте штампане плоче које се уграђују у финални производ, који је комплетно направљен на тржишту наше земље и као српски пласира се даље.

Град Ниш поносан је што у Нишу послују фирме које раде у складу са највишим стандардима и које дају значајан допринос пласирању српских производа на тржишта широм Европе и света. Ова посета од изузетног је значаја за даљи развој и унапређење привреде у нашем граду .




ПОЧИЊЕ ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА МЕЧЕВЕ ТЕНИСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ У ХАЛИ ЧАИР

После пет година тениска репрезентација Србије одиграће у хали Чаир мечеве првог кола Светске групе против селекције Русије од 3. до 5. фебруара ове године, рекао је члан Градског већа ресорно задужен за спорт Бранислав Качар. Он је најавио продају улазница за овај меч, која почиње данас у подне на продајним местима DD ticketsa и преко web странице www.ddtickets.rs.

Улазнице се могу наћи на следећим продајним местима:

Win Win радње у Обреновићевој број 42 и број 80, као и број 109, и у улици Војводе Мишића 58/14а. Такође, улазнице се могу купити и у радњи Emmi, у улици Краља Сревана Првовенчаног број 6.

Од 30. јануара почиње и продаја карата на билетарници хале Чаир, у периоду од 10 до 16 часова.

Иначе, меч против селекције Русије први је на ком ће Ненад Зимоњић предводити нашу репрезентацију као селектор, рекао је Качар.