PETI SVETOSAVSKI BAL

image_pdfimage_print

Pod pokroviteljstvom Grada Niša, Studentski kulturni centar Niš na inicijativu gospodina Hadži- Ivana Redija, i uz blagoslov Episkopije niške, petu godinu zaredom organizuje Svetosavski dobrotvorni bal, 28. januara u hotelu New City. Bal počinje u 20.00 časova. Slogan ovogodišnjeg bala je „Bolji smo zajedno“. „U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost kroz spremnost da pomognu drugima u lokalnoj zajednici“, rekao je Hadžu-Ivan Redi.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući, članica veća Jelena Mitrovski poručila je da će sredstva sa ovogodišnjeg bala biti namenjena Specijalnoj školi Bubanj, za nabavku kombi vozila za prevoz dece do škole.

Dragana Petković, v.d. direktora SKC rekla je da minimalna donacija iznosi 2000 dinara i da se uplaćuje na račun škole, kao i da je za bal propisan kodeks oblačenja, balska ili duga večernja haljina za dame, a za gospodu tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Za oba pola moguća garderoba je i starogradska nošnja, smoking ili paradna uniforma, kao i svečana službena odeća.

Možda Vas zanima i sledeće...