1

ПЕТИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ

Под покровитељством Града Ниша, Студентски културни центар Ниш на иницијативу господина Хаџи- Ивана Редија, и уз благослов Епископије нишке, пету годину заредом организује Светосавски добротворни бал, 28. јануара у хотелу New City. Бал почиње у 20.00 часова. Слоган овогодишњег бала је „Бољи смо заједно“. „У духу светосавља, саборности и доброчинства, Нишлијама се пружа прилика да у јединственој балској атмосфери, негујући лепу традицију културног живота града, покажу личну и друштвену одговорност кроз спремност да помогну другима у локалној заједници“, рекао је Хаџу-Иван Реди.

На данашњој конференцији за новинаре, одржаној у Градској кући, чланица већа Јелена Митровски поручила је да ће средства са овогодишњег бала бити намењена Специјалној школи Бубањ, за набавку комби возила за превоз деце до школе.

Драгана Петковић, в.д. директора СКЦ рекла је да минимална донација износи 2000 динара и да се уплаћује на рачун школе, као и да је за бал прописан кодекс облачења, балска или дуга вечерња хаљина за даме, а за господу тамно вечерње одело, бела кошуља са прикладном краватом и црне ципеле. За оба пола могућа гардероба је и староградска ношња, смокинг или парадна униформа, као и свечана службена одећа.