1

ОМАЖ ПАВАРОТИЈУ У ЧАСТ

У Нишу ће у недељу бити одржан традиционални Новогодишњи концерт који је ове године уприличен Паваротију у част. Тим поводом, у Градској кући је учеснике концерта, солисте из Италије и Мексика, Марка Фрусонија, Алесандра Фантонија, Федерика Лепреа и Неиви Мартинез, примила чланица Градског већа Јелена Митровски.

Она је са њима разговарала о значају оваквог догађаја и оценила да је концерт који ће бити одржан у нишкој хали Чаир изузетно значајан догађај за културу, не само града Ниша већ и читавог овог региона.

Иначе, концерт организује Омладинска филхармонија Града Ниша, под диригентском палицом Зорана Андрића.




ГРАД ЋЕ СТАТИ ИЗА ТАЛЕНТОВАНИХ ЉУДИ ЧИЈИ ЈЕ РАД НАЈБОЉА ПРОМОЦИЈА ГРАДА

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић састао се данас у Градској кући са Даворином Динићем, аутором кратког филма о Нишу у „Niš timelapse video“, који ће наш град наредне године представљати на фестивалу у Холивуду, као и на фестивалу у Тенесију. Градоначелник је изузетно похвалио рад нашег талентованог уметника, глумца Позоришта лутака, који се бави и компоновањем, графичким дизајном, фотографијом, музиком и веб администрацијом. Он је нагласио да је Ниш јако поносан што у њему стварају овакви млади и талентовани људи, чији је рад најбоља промоција овог града. Градоначелник је нагласио да ће град Ниш подржати рад нашег суграђанина Даворина Динића, али и рад других талентованих људи који можда у овом моменту нису препознатљиви нишкој јавности.Овај филм на најбољи могући начин приказује лепоте Ниша и то је нешто што нас посебно радује, истакао је градоначелник.

Аутор филма Даворин Динић захвалио се градоначелнику на указаној части да са њим разговара у Градској кући. Он је нагласио да је Град Ниш њему одувек био најбоља инспирација и да је из његових лепота увек црпео додатне идеје за оно што ради. Динић је већ најавио нове пројекте за које верује да ће бити подједнако интересантни нишкој јавности.