Podela novogodišnjih paketića

U prisustvu gradonačelnika Darka Bulatovića, zamenika gradonačelnika Miloš Banđura  i gradske većnice Tijane Đorđević Ilić resorno zadužene za socijalna pitanja,danas su u gradskoj kući podeljeni paketići deci sa daunovim sindromom i deci čiji su roditelji socijalno ugrožena kategorija stanovništva.
Novogodišnje paketiće je obezbedilo udruženje „Ljubi bližnjeg svoga“, a u holu Gradske kuće priređen je muzičko-zabavni program.
Nastupile su članice baletskog kluba „Marija“ koje su izvele deo iz baleta „Labudovo jezero“,zatim je nastupio violinista Dejan Dalipović i na kraju je svečanost ulepšao hor „Gracije“ čiji su članovi učenici  gimnazija“ 9.maj“ i“ Svetozar Marković“ pod dirigentskom palicom Suzane Petrović.
Neizostavni deo bio je dolazak Deda Mraza koji se fotografisao sa decom ,a zatim i podelio novogodišnje paketiće.
Ranije tokom dana u prostorijama NURDOR-a uručeni su novogodišnji paketići deci oboleloj od malignih bolesti.Prethodno je priređen program koji su pripremili glumci Pozorišta lutaka, tokom kojeg su deca mogla da uživaju u pričama Snežane,Pinokia i naravno Deda Mraza.U ime Grada dodeli paketića je prisustvovao zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.ULICA CARA DUŠANA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ

I pored toga što je rok za završetak svih radova u ulici cara Dušana 18. februar, zbog velike saobraćajne gužve i rasterećenja drugih saobraćajnica u gradu, znatno ranije je završeno asfaltiranje ove ulice i ona je od danas opet otvorena za saobraćaj. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i član Gradskog veća Miloš Milošević obišli su danas ovu ulicu i od izvođača radova, Preduzeća za puteve i nadzora, Direkcije za izgradnju grada, dobili uverevanja da je sve urađeno po propisima. Prema rečima gradonačelnika, da bi se završio kompletan posao ostalo je još nekih 10-tak radnih dana. „Nadam se da će nam vremenske prilike ići na ruku i da će čitav posao biti završen na vreme. Ostalo je još da se rekonstrišu trotoari, pošto je u ovom momentu urađen samo jedan sloj asfalta na njima, radi lakšeg kretanja sugrađana, a očekuje nas i izgradnja kružnog toka na raskrsnici sa ulicom Nikole Pašića“, istakao je Bulatović. On je dodao da će se i saobraćajna signalizacija vratiti na svoje mesto kako bi se saobraćaj u Dušanovoj ulici mogao nesmetano da odvija. Inače, vrednost radova na rekonstrukciji kolovoza sa trotoarima i izgradnji kružnog toka je 23 miliona dinara.
PLAKATOM PROTIV DROGE

Kreativni učenici niških osnovnih i srednjih škola, koji su nagrađeni na konkursu za najbolje idejno rešenje u okviru kampanje Droga bljak, na temu „Plakatom protiv droge“, nagrađeni su danas u Oficirskom domu. Cilj ove aktivnosti bio je promocija zdravih stilova života i predstavljanje životnih vrednosti kao što su prijateljstvo, ljubav isl.

Član Gradskog veća Branislav Kačar koji je uručio nagrade izjavio je ovom prilikom da je zdravlje mladih jedna od strateških komponenti u nacionalnoj i lokalnoj strategiji za mlade i da bolesti zavisnosti predstavaljaju ozboljan problem. On je naglasio da lokalna samouprava ulaže napore da omogući mladima da odrastaju u zdravom okruženju u kome će moći da stvaraju bolji svet. On je najavio da će i u narednoj godini biti organizovane edukacije mladih, njihovih roditelja i nastavnika kako bi preventivno mogli, svi zajedno, da delujemo protiv bolesti zavisnosti.

Inače, novčane nagrade, dodeljene najboljima, razvrstane su u četiri kategorije, za osnovce od 7 do 11 godina, osnovce od 11 do 15 godina, učenike Umetničke škole i učenike ostalih srednjih škola. Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.
Dodeljene nagrade najboljim sportistima Niša

Milica Kostov i Kristina Petrović, kajakašice “Gusara”, izabrane su za najbolje sportiskinje Niša, dok su su sportske ličnosti godine Stefan Jović i Sava Ranđelović.Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je priznanje najboljim sportistkinjama Niša i poželeo puno uspeha  svim sportistima grada u periodu koji je pred  nama sa porukom da se radujemo praznicima,ali i jedni drugima.

Kristina i Milica proglašene su najboljima na 38. Izboru sportiste Niša, a izabrao ih je žiri koji su činili raniji dobitnici ovog priznanja i članovi Sekcije sportskih novinara Niša.

One su osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u spustu u disciplini C2 kanu dvosed.

Najbolji mladi sportista je Staša Gejo,kojoj je priznanje uručio gradski većnik Branislav Kačar ,dok je  najbolji sportski kolektiv ženski rukometni klub “Naisa”, a fudbalski klub “Filip Filipović”, Sportsko – rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom “Nais” i trener “Mašinca” Perica Krstić,  dobili su specijalno priznanje Sekcije sportskih novinara Niša.

Specijalna nagrada “Sportsko srce” otišla je u ruke džudisti Kinezisa Igoru Nurkiću.

Za “Novinara godine” po peti put proglašen je urednik sportske rubrike “Narodnih novina” Dušan Jocić.
ODLUKA KOMISIJE ZA NAGRADE GRADA NIŠA

 


Komisija za nagrade Grada Niša je na sednici održanoj 26. decembra 2016. godine donela sledeću odluku: 

odluka  

 

 
POČELA ADAPTACIJA AERODROMSKE ZGRADE POSLE 30 GODINA

Adaptacija zgrade aerodroma „Konstantin Veliki“ , stare 30 godina, počela je danas. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i članovi Gradskog veća Miloš Milošević i Igor Vojinović obišli su radove. Ovom prilikom gradonačelnik Bulatović izjavio je da se po prvi put, posle tri decenije, ulaže u sređivanje aerodromske zgrade i to sredstvima iz gradskog bedžeta. „ Radiće se adaptacija krova i krovne konstrukcije, izolacija samog objekta, svetlosne kupole, jednom rečju aerodromska zgrada dobiće potpuno novi izgled i siguran sam da će nakon završetka radova dolazak u Niš i prvi susret sa gradom za svakog biti lepši nego što je to u ovom momentu“, rekao je gradonačelnik. On je naglasio da je vrednost ukupnih radova koji će se u ovoj i narednoj godini izvoditi na adaptaciji aerodromske zgrade, sređivanju šaltera i tehničkom opremanju aerodroma 37 miliona. Od toga Grad je uložio 35 miliona, dok su sredstva samog JP Aerodrom „ Konstantin Veliki“ dva miliona. „U narednih nedelju dana biće završeno uređenje chek- in šaltera. Umesto dva biće ih četiri i na ovaj način osoblje aerodroma moći će da za kraće vreme opsluži veći broj putnika jer je to sada, kada imamo 9 redovnih linija, preko potrebno da bi se smanjile gužve i čekanje u redu. Mi ćemo i naredne godine nastaviti sa ulaganjima. Biće kupljen novi agregat za snabdevanje aviona električnom energijom, kao i rendgen prolazi za pregledanje prtljaga čime će i bezbednost na samom aerodromu biti na mnogo višem nivou. Aerodrom je značajan, ne samo za Niš već za razvoj čitave jugoistočne Srbije i naše strateško opredeljenje je dalji razvoj avio-saobraćaja i ulaganje u modernizaciju aerodroma“, zaključio je gradonačelnik..