ZA RADNIKE NEKADAŠNJIH DRUŠTVENIH PREDUZEĆA PO 21 300 DINARA

Radnici nekadašnjih društvenih preduzeća u Nišu, koji se više od decenije bore za isplatu svojih zaostalih primanja, a radili su u nekom od preduzeća sa teritorije grada Niša, u kojima država i dalje ima upravljački mehanizam, do kraja godine dobiće jednokratnu novčanu pomoć.

Njima će biti isplaćen iznos od 21 300 dinara, što predstavlja minimalnu neto zaradu u Srbiji.

Ovom prilikom pozivamo radnike koji do sada nisu svoju dokumenatciju dostavili Centru za socijalni rad, a imaju pravo na pomoć, da to učine u periodu od 26. decembra ove, do 6. januara naredne godine, kako bi odmah nakon božićnih praznika, 9.januara, počela isplata pomoći za ovu kategoriju radnika. Za one, čija se dokumentacija već nalazi u Centru za socijalni rad isplata će početi danas posle 12 časova na šalterima Poštanske štedionice.

Na ovaj način ispoštovano je obećanje premijera Srbije Aleksandra Vučića da će se do početka nove godine početi sa isplatom zaostalih dugovanja prema radnicima. Ovo je veliki iskorak jer u prethodnim godinama, radnicima koji na proteste dolaze svakog petka počev od 2009. godine do danas, niko nije dao rok za početak isplate.

Nakon razgovora koji su predstavnici radnika imali sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, uvereni smo da i dalje postoji dobra volja da se pronađe najcelishodniji način za zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema. Grad Niš i dalje čvrsto stoji uz hiljade radnika koji mirno protestuju u nameri da im država isplati ono što su zaradili, pružajući veliko poverenje i zahvalnost Vladi Srbije i resornom ministarstvu, zbog svega što čine kako bi se ovaj problem nakon mnogo godina rešio u najboljem interesu svih građana, a na prvom mestu građana Niša.