ЗА РАДНИКЕ НЕКАДАШЊИХ ДРУШТВЕНИХ ПРЕДУЗЕЋА ПО 21 300 ДИНАРА

image_pdfimage_print

Радници некадашњих друштвених предузећа у Нишу, који се више од деценије боре за исплату својих заосталих примања, а радили су у неком од предузећа са територије града Ниша, у којима држава и даље има управљачки механизам, до краја године добиће једнократну новчану помоћ.

Њима ће бити исплаћен износ од 21 300 динара, што представља минималну нето зараду у Србији.

Овом приликом позивамо раднике који до сада нису своју докуменатцију доставили Центру за социјални рад, а имају право на помоћ, да то учине у периоду од 26. децембра ове, до 6. јануара наредне године, како би одмах након божићних празника, 9.јануара, почела исплата помоћи за ову категорију радника. За оне, чија се документација већ налази у Центру за социјални рад исплата ће почети данас после 12 часова на шалтерима Поштанске штедионице.

На овај начин испоштовано је обећање премијера Србије Александра Вучића да ће се до почетка нове године почети са исплатом заосталих дуговања према радницима. Ово је велики искорак јер у претходним годинама, радницима који на протесте долазе сваког петка почев од 2009. године до данас, нико није дао рок за почетак исплате.

Након разговора који су представници радника имали са министром привреде Гораном Кнежевићем, уверени смо да и даље постоји добра воља да се пронађе најцелисходнији начин за законско решење овог вишегодишњег проблема. Град Ниш и даље чврсто стоји уз хиљаде радника који мирно протестују у намери да им држава исплати оно што су зарадили, пружајући велико поверење и захвалност Влади Србије и ресорном министарству, због свега што чине како би се овај проблем након много година решио у најбољем интересу свих грађана, а на првом месту грађана Ниша.

You may also like...