1

Ускоро вртић у Медошевцу

У Градској кући потписан је уговор између Фондације” Новак Ђоковић”,Града Ниша и предшколске установе” Пчелица” о адаптацији старе школе за потребе  вртића у насељу Медошевац.
Уговор је у име Града Ниша потписао заменик градоначелника проф.др Милош Банђур,док су испред фондације „Новак Ђоковић“ и установе “Пчелица” уговоре потписали Горана Џуџа Јаковљевић и Зоран Јонић.
Реч је о једном од  пројеката који су изабрани на конкурсу у периоду од 20. новембра до 20. децембра прошле године. Средства ће бити уложена у реконструкцију и адаптацију предшколских и школских објеката, као и набавку неопходног намештаја и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србије.
Пројектима ће бити обухваћени и објекти у општинама које су биле погођене поплавама у току 2014. и 2016. године, а у плану је и адаптација простора у недовољно развијеним срединама, где ће бити отворене нове Школице живота.

Пројекти који ће бити завршени међу првима су уређење игралишта у Новом Бечеју и опремање дворишта у три вртића у оквиру ПУ “Радост” у Србобрану, као и почетак адапатације у Медошевцу.