Uskoro vrtić u Medoševcu

image_pdfimage_print
U Gradskoj kući potpisan je ugovor između Fondacije” Novak Đoković”,Grada Niša i predškolske ustanove” Pčelica” o adaptaciji stare škole za potrebe  vrtića u naselju Medoševac.
Ugovor je u ime Grada Niša potpisao zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur,dok su ispred fondacije „Novak Đoković“ i ustanove “Pčelica” ugovore potpisali Gorana Džudža Jakovljević i Zoran Jonić.
Reč je o jednom od  projekata koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra prošle godine. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.
Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života.

Projekti koji će biti završeni među prvima su uređenje igrališta u Novom Bečeju i opremanje dvorišta u tri vrtića u okviru PU “Radost” u Srbobranu, kao i početak adapatacije u Medoševcu.

Možda Vas zanima i sledeće...