ШТАБ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА ОПРЕЗНО ВОЗЕ

image_pdfimage_print

На подручју Града Ниша саобраћај се одвија несметано и поред велике поледице која се ствара на коловозу због ниских температура и иња кога је било ноћас и у раним јутарњим часовима на свим јавним површинама.

Према информацијама из Штаба зимске службе, никаквих проблема нема. Саобраћај се одвија несметано. Пет екипа Јавно-комуналног предузећа Медиана константно су на терену и све главне улице посуте су сољу. Такође, три екипе „МД градње“ обеђују потребне услове за саобраћај и на локалним путевима, што је у овом моменту сасвим довољно да не буде никаквих проблема у граду.

Ипак, из Штаба зимске службе апелују на грађане да максимално опрезно и пажљиво возе и да се понашају у складу са зимским условима, како би се избегле евентуалне несреће.

ЈКП Медиана располаже са 600 тона соли за чишћење градских саобраћајница, док је предузеће „МД градња“ припремило и ризлу и 40 тона соли за локалне путеве. Ова количина сасвим је довољна за одржавање саобраћајница у зимском периоду и обезбеђивање њихове проходности.

Можда Вас занима и следеће...