ŠTAB ZIMSKE SLUŽBE APELUJE NA GRAĐANE DA OPREZNO VOZE

Na području Grada Niša saobraćaj se odvija nesmetano i pored velike poledice koja se stvara na kolovozu zbog niskih temperatura i inja koga je bilo noćas i u ranim jutarnjim časovima na svim javnim površinama.

Prema informacijama iz Štaba zimske službe, nikakvih problema nema. Saobraćaj se odvija nesmetano. Pet ekipa Javno-komunalnog preduzeća Mediana konstantno su na terenu i sve glavne ulice posute su solju. Takođe, tri ekipe „MD gradnje“ obeđuju potrebne uslove za saobraćaj i na lokalnim putevima, što je u ovom momentu sasvim dovoljno da ne bude nikakvih problema u gradu.

Ipak, iz Štaba zimske službe apeluju na građane da maksimalno oprezno i pažljivo voze i da se ponašaju u skladu sa zimskim uslovima, kako bi se izbegle eventualne nesreće.

JKP Mediana raspolaže sa 600 tona soli za čišćenje gradskih saobraćajnica, dok je preduzeće „MD gradnja“ pripremilo i rizlu i 40 tona soli za lokalne puteve. Ova količina sasvim je dovoljna za održavanje saobraćajnica u zimskom periodu i obezbeđivanje njihove prohodnosti.