PODELJENE VIDOVDANSKE NAGRADE

  • 4433555
  • 443355
image_pdfimage_print

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uručio je danas u Gradskoj kući pohvalnice i novčane nagrade učenicima niških osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji ili ekipno.

S obzirom na to da se takmičenja po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održavaju posle termina predviđenog za dodelu „Vidovdanskih nagrada“, danas je organizovan drugi krug nagrađivanja.

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur rekao je ovom prilikom da su nagrade simbolične ali da su svakako podstrek za dalji rad i napredovanje. On je čestitao svim dobitnicima nagrade i zahvalio im što su na dostojan način predstavljali svoje škole ali i Grad Niš uz napomenu da Komisija za podsticaj talentovanih učenika i studenata nije imala ni malo lak zadatak da izabere najbolje. On je posebno istakao da veruje da će mnogi od ovih mladih, talentovanih sugrađana, i u budućnosti biti uspešni naučnici ili profesori, i da je intelektualni potencijal mladih u Nišu izuzetan.

Inače, Grad Niš  je za Vidovdanske nagrade za ovu godinu izdvojio ukupno 2 734 000,00 dinara, a nagrađeno je ukupno 288 učenika.

Možda Vas zanima i sledeće...