ПОДЕЉЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ

  • 4433555
  • 443355
image_pdfimage_print

Заменик градоначелника Ниша Милош Банђур уручио је данас у Градској кући похвалнице и новчане награде ученицима нишких основних и средњих школа који су освојили једно од прва три места на званичним републичким и међународним такмичењима у појединачној конкуренцији или екипно.

С обзиром на то да се такмичења по календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржавају после термина предвиђеног за доделу „Видовданских награда“, данас је организован други круг награђивања.

Заменик градоначелника Милош Банђур рекао је овом приликом да су награде симболичне али да су свакако подстрек за даљи рад и напредовање. Он је честитао свим добитницима награде и захвалио им што су на достојан начин представљали своје школе али и Град Ниш уз напомену да Комисија за подстицај талентованих ученика и студената није имала ни мало лак задатак да изабере најбоље. Он је посебно истакао да верује да ће многи од ових младих, талентованих суграђана, и у будућности бити успешни научници или професори, и да је интелектуални потенцијал младих у Нишу изузетан.

Иначе, Град Ниш  је за Видовданске награде за ову годину издвојио укупно 2 734 000,00 динара, а награђено је укупно 288 ученика.

You may also like...