Ускоро завршетак станова за социјално становање

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић је на локацији у ул. Мајаковског у Нишу обишао радове на завршетку изградње два стамбена објекта– ламеле Л5 и Л6 са 70 станова. По структури станови су  једноипособни, двособни и  трособни, укупне нето стамбене површине 4.090м2.

Изградња  станова се финансира средствима Републике Србије 24% и средствима Града Ниша 76%  на основу Уговора о реализацији програма изградње станова за социјално становање потписаног између Републике Србије, Министарство грађевинарства и урбанизма, Републичке агенције за становање и Града Ниша.

Станови у ламели Л5, око 986 м2, који се финансирају из буџета Републике Србије, ће бити намењени за давање у закуп социјално угроженом становништву које испуњава услове дефинисане Законом о социјалном становању

Остали станови, односно око  3.104 м2 који су финасирани средствима из Буџета Града Ниша намењени су за продају такође по условима који дефинише Закон о социјалном становању.

Станови су завршени и у току су испитивања која су потребна за почетак техничког прегледа и добијање употребне дозволе. Вредност грађевинских радова за изградњу обе ламеле  је  159.700.606,00 дин. У току су радови на партерном уређењу. Вредност уговорених радова на партерном уређењу је 11.500.000дин. “ У фебруару наредне године биће у потпуности завршени радови, након што се заврши папиролошка процедура, једна четвртина станова биће спремна за давање у закуп породицама које немају кров над главом, док ће остали бити продавани по изузетно повољним ценама“, поручио је градоначелник.

Укупна вредност инвестиције са комунално пратећим трошковина и комуналном инфраструктуром  око 285.000.000 динара

Право на закуп односно куповину станова имају породице које нису у могућности да купе стан по тржишним условима односно ,,домаћинстава која из социјалних, економских и других разлога не могу да обезбеде стан по тржишним условима,,

Одмах по добијању употребне дозволе расписаће се конкурс за закуп односно продају станова. Расписивање конкурса планирано је за почетак фебруара 2017.год.

Градоначелник је најавио и изградњу нове три ламеле, која би требало да почне крајем 2017. или почетком 2018. године.

You may also like...