ODRŽAN ANTIKORUPCIJSKI DIJALOG

image_pdfimage_print

U sali Skupštine grada Niša danas je, u organizaciji Lokalnog antikorupcijskog foruma, održan antikorupcijski dijalog  “Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, kojim ovo samostalno i nezavisno gradsko telo završava Dijaloge te vrste za ovu godinu.

Neposredni povod za održavanje Dijaloga sa ovom temom je aktuelna izrada modela Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije za koji je nadležna Agencija za borbu protiv korupcije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i drugim zainteresovanim akterima. Na osnovu ovog modela bi sve lokalne samouprave u Srbiji u toku 2017. godine trebalo da donesu i usvoje Lokalne akcione planove ove vrste. Očekuje se da model Lokalnog akcionog plana ponudi i model lokalnih antikorupcijskih tela koja su prioriotetno zadužena za njegovu realizaciju.

Antikorupcijski dijalog je jedna od mera u Lokalnom planu za borbu protiv korupcije grada Niša, koji je usvojila Skupština grada u julu 2011. godine.

Na Antikorupcijskom dijalogu sa građanima su razgovarali gradonačelnik Niša Darko Bulatović, Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, Zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Vladimir Joksimović, Direktor Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović i koordinatorka LAF-a Zorica Miladinović.

Možda Vas zanima i sledeće...