RADOVI U ULICI CARA DUŠANA BIĆE ZAVRŠENI U PREDVIĐENOM ROKU

  • 20161207_111312
  • 20161207_105230
image_pdfimage_print

Radovi u ulici Cara Dušana na rekonstrukciji kolovoza i trotoara, kao i na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ove i ulice Nikole Pašića koji su počeli 18. novembra, biće završeni u predviđenom roku od tri meseca, rekao je prilikom današnjeg obilaska radova Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je u razgovoru sa izvođačima radova, koji radove izvode na svim niškim gradilištima u ovom momentu, rekao da od njih očekuje maksimalno profesionalni odnos i završetak poslova u predviđenim rokovima. „Ja odgovaram građanima i ne želim da ulice koje su raskopane u takvom stanju ostanu do proleća i da izazovu pravi haos u gradu, jer može doći do povrđivanja građana i do mnogih drugih problema“, kaže Bulatović. On je dodao da Grad neće tolerisati probijanje rokova jer je interes građana na prvom mestu i njemu sve treba podrediti.  Takođe je izrazio nadu da će Dušanova ulica biti završena i ranije zbog njenog ogromnog značaja i velike frekventnosti saobraćaja.

Gradonačelnik je poručio da će se od sada raditi po drugačijim pravilima, da sva javno-komunalna preduzeća moraju da prate izvođenje radova jer ponovno prekopavanje ulica, što je u ranijem periodu bio slučaj, neće biti moguće. Na nvinarska pitanja zbog čega su radovi u Dušanovoj otpočeli tek u novembru, gradonačelnik je odgovorio da je novo gradsko rukovodstvo samo poštovalo skupštinsku odluku i okončanje procedura za povlačenje sredstava iz kredita, koji je Grad uzeo u prethodnom mandatu.“ Javna nabavka završena je neposredno pre 18. novembra i mi smo se odmah latili posla. Vremenski uslovi neće uticati na kvalitet radova, o kome računa vodi nadzor, kao ni na rok za završetak“. Inače, vrednost ugovora sa Preduzećem za puteve koje izvodi radove u Dušanovoj, je 23 miliona dinara.

Možda Vas zanima i sledeće...