1

РАДОВИ У УЛИЦИ ЦАРА ДУШАНА БИЋЕ ЗАВРШЕНИ У ПРЕДВИЂЕНОМ РОКУ

Радови у улици Цара Душана на реконструкцији коловоза и тротоара, као и на изградњи кружног тока на раскрсници ове и улице Николе Пашића који су почели 18. новембра, биће завршени у предвиђеном року од три месеца, рекао је приликом данашњег обиласка радова Градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Он је у разговору са извођачима радова, који радове изводе на свим нишким градилиштима у овом моменту, рекао да од њих очекује максимално професионални однос и завршетак послова у предвиђеним роковима. „Ја одговарам грађанима и не желим да улице које су раскопане у таквом стању остану до пролећа и да изазову прави хаос у граду, јер може доћи до поврђивања грађана и до многих других проблема“, каже Булатовић. Он је додао да Град неће толерисати пробијање рокова јер је интерес грађана на првом месту и њему све треба подредити.  Такође је изразио наду да ће Душанова улица бити завршена и раније због њеног огромног значаја и велике фреквентности саобраћаја.

Градоначелник је поручио да ће се од сада радити по другачијим правилима, да сва јавно-комунална предузећа морају да прате извођење радова јер поновно прекопавање улица, што је у ранијем периоду био случај, неће бити могуће. На нвинарска питања због чега су радови у Душановој отпочели тек у новембру, градоначелник је одговорио да је ново градско руководство само поштовало скупштинску одлуку и окончање процедура за повлачење средстава из кредита, који је Град узео у претходном мандату.“ Јавна набавка завршена је непосредно пре 18. новембра и ми смо се одмах латили посла. Временски услови неће утицати на квалитет радова, о коме рачуна води надзор, као ни на рок за завршетак“. Иначе, вредност уговора са Предузећем за путеве које изводи радове у Душановој, је 23 милиона динара.
Конституисан Савет за људска и мањинска права

На основу Одлуке Градског већа од 29.11.2016.године данас је конституисан Савет за људска и мањинска права.
На првој седници овог савета којој је присуствовала и градска већница Тијана Ђорђевић Илић за председника је изабран Ферхад Саити.
Нови сазив савета има намеру да настави са започетим радом из претходног периода са задатком пружања препорука и саветодавне помоћи извршном органу власти-Градском већу.
На конститутивној седници представљени су и нови чланови овог Савета који углавном потичу из редова националних мањина и организација које се боре за заштиту људских права.
Током састанка било је речи и о начину подношења предлога као и плану и програму рада за 2017. годину.