REŠEN PROBLEM NAŠE SUGRAĐANKE

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas sa predstavnicima Jure o našoj sugrađanki Violeti Petrović, samohranoj majci i oboleloj od karcinoma, kojoj je nakon 18 meseci rada u ovoj fabrici, 30.novembra prestao radni odnos. Zajedničim zalaganjem Grada Niša, korporacije Jura i ministra Vulina, naša sugrađanka će nastaviti da radi u Juri.

Kompanija Jura u toku dana dostavila je gradonačelniku dopis koji je on pročitao na konferenciji za novinare i u kome obaveštavaju Grad da će Vileti Petrović ponuditi novi ugovor o radu. „Uzevši u obzir sve činjenice o bolesti Violete Petrović, sa kojima se Jura upoznala tek nakon isteka ugovora, mi kao društveno odgovorna kompanija rešili smo da pružimo pomoć, bez obzira na postojeća zakonska rešenja, i iz moralnih i humanih razloga, produžićemo ugovor“, stoji između ostalog u dopisu dostavljenom gradonačelniku.

Gradonačelnik Niša reagovao je odmah nakon što je saznao za problem u kome se našla naša sugrađanka. „Zabrinuti njenom situacijom istog smo trenutka stupili u kontakt sa Violetom i krenuli da rešavamo problem. Pozvao sam direktore i predstavnike kompanije Jura, kojima se ovom prilikom zahvaljujem što su se odazvali i doneli odluku da se samohranoj majci i ženi oboleloj od karcinoma produži ugovor. Žalimo što je došlo do ovakve situacije, ali istovremeno zadovoljni smo što kao grad imamo kapacitet da rešavamo ovakve i slične situacije“, rekao je gradonačelnik Bulatović. Violeta Petrović se zahvalila Gradu, nadležnom ministarstvu i kompaniji Jura i istakla da je pred njom težak put ozdravljenja, ali da ima dovoljno snage, koju dobija od svog deteta, da nastavi borbu za vlastiti život.