РЕШЕН ПРОБЛЕМ НАШЕ СУГРАЂАНКЕ

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић разговарао је данас са представницима Јуре о нашој суграђанки Виолети Петровић, самохраној мајци и оболелој од карцинома, којој је након 18 месеци рада у овој фабрици, 30.новембра престао радни однос. Заједничим залагањем Града Ниша, корпорације Јура и министра Вулина, наша суграђанка ће наставити да ради у Јури.

Компанија Јура у току дана доставила је градоначелнику допис који је он прочитао на конференцији за новинаре и у коме обавештавају Град да ће Вилети Петровић понудити нови уговор о раду. „Узевши у обзир све чињенице о болести Виолете Петровић, са којима се Јура упознала тек након истека уговора, ми као друштвено одговорна компанија решили смо да пружимо помоћ, без обзира на постојећа законска решења, и из моралних и хуманих разлога, продужићемо уговор“, стоји између осталог у допису достављеном градоначелнику.

Градоначелник Ниша реаговао је одмах након што је сазнао за проблем у коме се нашла наша суграђанка. „Забринути њеном ситуацијом истог смо тренутка ступили у контакт са Виолетом и кренули да решавамо проблем. Позвао сам директоре и представнике компаније Јура, којима се овом приликом захваљујем што су се одазвали и донели одлуку да се самохраној мајци и жени оболелој од карцинома продужи уговор. Жалимо што је дошло до овакве ситуације, али истовремено задовољни смо што као град имамо капацитет да решавамо овакве и сличне ситуације“, рекао је градоначелник Булатовић. Виолета Петровић се захвалила Граду, надлежном министарству и компанији Јура и истакла да је пред њом тежак пут оздрављења, али да има довољно снаге, коју добија од свог детета, да настави борбу за властити живот.

You may also like...