Donacija za Univerzitetsku biblioteku

Evropska  delegacija u Srbiji uručila je  vredan poklon Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“.U pitanju je kontigent od 50 knjiga stručne literature  koja se bavi pravnim i naučnim stnadradima vezanim za funkcionisanje Evropske unije.
Donaciju je direktoru biblioteke Zoranu Živkoviću uručio Majkl Devenport šef Evropske delegacije u Srbiji .Ova biblioteka na osnovu svoje literarne i naučne građe predstavlja važno mesto za nauku i obrazovanje u Nišu i čitavoj jugoistočnoj Srbiji.
Svečanosti je prisutvovao i zamenik gradonačelnika Niša prof.dr Miloš Banđur,koji je istakao značaj ovakve vrste literature,koja će lako naći svoj put do profesora i studenata zainteresovanih da proučavaju politiku Evropske Unije, ali i do svih onih naših sugrađana koji žele da se informišu o Evropskoj Uniji.
Veoma je važno da akademska zajednica u Nišu nastavi da sarađuje sa Delegacijom Evropske Unije kako bi se realizovao spoljnopolitički prioritet naše zemlje koji podrazumeva buduće članstvo u Evropskoj Uniji.