NOVI IZGLED NAJSTARIJE NIŠKE ŠKOLE

  • tasina-2
  • os-ucitelj-tasa
image_pdfimage_print

U toku su radovi na rekonstrukciji fasade zgrade najstarije niške škole „Učitelj Tasa“ za koju je Grad Niš izdvojio 11 miliona 600 hiljada dinara. Gradilište je obišao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima kako bi se uverio da se radovi odvijaju po planu. „ Za rekonstrukciju fasade izdvojili smo više od 11,6 miliona dinara, a pored fasade urađeno je i saniranje krovne konstrukcije“, rekao je ovom priliko Bulatović.“ U planu su i neki zanatski, bojaderski, radovi na opšivanju krova i postavljanje novih oluka, kao i delimično parterno uređenje dvorišta“, dodao je gradonačelnik. On je istakao da u mnogim školama treba još puno toga da se uradi i da će se Grad Niš truditi da, bez obzira na to na kakve probleme bude nailazio, stvori najadekvatnije uslove za život u Nišu. Radovi u OŠ Učitelj Tasa biće završeni do 20.decembra, odnosno do početka zimskog raspusta.

Rekonstrukcija fasade OŠ Učitelj Tasa planirana je programom kapitalnog investiranja i obuhvaćen je veliki broj škola. Prema rečima načelnice Uprave za obrazovanje Marine Kostić radovi se izvode po prioritetu i do sada je realizovano 95 odsto planiranih radova za ovu godinu. Prema njenim rečima, na ovaj način Grad nastoji da zaposlenima u obrazovanju i deci omogući adekvatnije uslove za rad.

Direktorka ove škole Radmila Krstić zahvalila je Gradu, nadležnoj gradskoj upravi i Direkciji za izgradnju grada i izvođačima radova na saradnji ne bi li sve teklo po planu. Ona je naglasila da je najstarija niška škola ove godine obeležila 185 godina rada i da će se novim izgledom škole ponositi i grad i škola, ali i roditelji i deca.Ona je naglasila da, osim Grada i donatori pomažu školi kako bi deca dobila odličan prostor za igru u edukaciju.

Možda Vas zanima i sledeće...