НОВИ ИЗГЛЕД НАЈСТАРИЈЕ НИШКЕ ШКОЛЕ

  • tasina-2
  • os-ucitelj-tasa
image_pdfimage_print

У току су радови на реконструкцији фасаде зграде најстарије нишке школе „Учитељ Таса“ за коју је Град Ниш издвојио 11 милиона 600 хиљада динара. Градилиште је обишао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима како би се уверио да се радови одвијају по плану. „ За реконструкцију фасаде издвојили смо више од 11,6 милиона динара, а поред фасаде урађено је и санирање кровне конструкције“, рекао је овом прилико Булатовић.“ У плану су и неки занатски, бојадерски, радови на опшивању крова и постављање нових олука, као и делимично партерно уређење дворишта“, додао је градоначелник. Он је истакао да у многим школама треба још пуно тога да се уради и да ће се Град Ниш трудити да, без обзира на то на какве проблеме буде наилазио, створи најадекватније услове за живот у Нишу. Радови у ОШ Учитељ Таса биће завршени до 20.децембра, односно до почетка зимског распуста.

Реконструкција фасаде ОШ Учитељ Таса планирана је програмом капиталног инвестирања и обухваћен је велики број школа. Према речима начелнице Управе за образовање Марине Костић радови се изводе по приоритету и до сада је реализовано 95 одсто планираних радова за ову годину. Према њеним речима, на овај начин Град настоји да запосленима у образовању и деци омогући адекватније услове за рад.

Директорка ове школе Радмила Крстић захвалила је Граду, надлежној градској управи и Дирекцији за изградњу града и извођачима радова на сарадњи не би ли све текло по плану. Она је нагласила да је најстарија нишка школа ове године обележила 185 година рада и да ће се новим изгледом школе поносити и град и школа, али и родитељи и деца.Она је нагласила да, осим Града и донатори помажу школи како би деца добила одличан простор за игру у едукацију.

You may also like...