Prijem za zlatne košarkašice u niškoj Gradskoj kući

image_pdfimage_print

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas je stigla u Niš, gde će u sredu od 18.00 časova protiv Ukrajine igrati odlučujući meč za prvo mesto u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017.

Naše košarkašice po dolasku iz Beograda primio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je organizovao prijem u Gradskoj kući. Pred mnogobrojnim novinarima i zvaničnicima grada Niša, gradonačelnik Bulatović je pozdravio zlatne sa EP 2015. i bronzane sa Olimpijskih igara u Riju 2016.

– Hvala našim najboljim košarkašicama što su danas ovde… Iskoristiću priliku da pozovem sve Nišlije da sutra od 18.00 sati budemo u dvorani „Čair“, pomognemo u ostvarivanju cilja koji je naša reperezentacija zacrtala i prisustvujemo pobedi Srbije.

Selektor Marina Maljković se zahvalila na lepom prijemu i rekla:

– Moram da iskažem istinsku sreću što se nalazimo u gradu koji voli košarku. Niš je uvek bio sjajan organizator u muškoj i ženskoj košarci u poslednjih nekoliko godina. Posebno nam je drago što donosimo zlato sa Evropskog prvenstva, što je novo kad je ženska košarka u pitanju i najbogatije što imamo – bronzu sa najvećeg sportskog takmičenja Olimpijskijh igara, koje ove devojke imaju oko vrata. Hvala gradonačelniku na ovakvom prijemu. Za nas je jako značajna sutrašnja utakmica, ujedno će biti i vrlo teška. Potrudićemo se da pobedimo, ali apelujem na sve Nišlije da nas sutra na pravi način podrže, a znam da vi to možete. Ponavljam, biće to jako teška utakmica, pa će nam zaista biti potrebna energija sa tribina. Sigurna sam da smo na najboljem mestu u Srbiji kada su podrška i razumevanje košarke u pitanju – rekla je Maljkovićeva.

Možda Vas zanima i sledeće...