72 NIŠKA OSNOVCA POHAĐAĆE PROGRAM SUAN PAN

Po dvoje osnovaca iz svih niških osnovnih škola koji zadovolje kriterijume centra Promens, nakon radionica koje će biti organizovane u školama, dobiće priliku da pohađaju osmomesečni program Suan Pan za jačanje potencijala dece u razvojnom periodu. Prema rečima Milice Vukotić Jildirim direktorke Promense, ovaj centar doniraće gradu po dve školarine za svaku školu. Kako je naglasila, podaci govore da posle 8 meseci ove škole za čak 86 odsto se povećava pažnja i memorija dece.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je direktorima niških osnovnih škola uričio vaučere za ovaj program, zahvalio se Promensi na ovoj donaciji, ali i nadležnoj Upravi za obrazovanje koja je prepoznala značaj ovog programa za razvoj dece i doprinela da se ova donacija realizuje.
“Čepom do osmeha”

U Gradskoj kući poptisan je sporazum o saradnji između Grada Niša I humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha”,čime će ubuduće kutije za prikupljanje čepova biti postavljene I u prostorijama gradske uprave.

Danas ovu akciju podržavaju brojne institucije i kompanije. Svoje humano srce pokazalli su vrtići, škole, fakulteti, firme, sportski centri, pojedinci…Naročito je važno što ovakva akcija ima trostruku ulogu, a to je da se otpad reciklira,ali  da se misli o svojoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi.

U gradu Nišu postoji na desetine lokacija na kojima možete ostaviti  čepove ,među kojima su škole ,ali I društveno odgovorne kompanije I javne ustanove.

“Biće nam čast I zadovoljstvo da se ova humana akcija realizuje I u prostorijama Grada Niša ,gde će ubuduće na osnovu potpisanog ugovora biti postavljene kutije za sakupljanje čepova .

Iskreno verujem da će zaposleni I svi koji dolaze u naše prostorije pokazati visok stepen društvene odgovornosti I da ćemo svojim aktivnim učešćem pomoći realizaciju ove akcije čiji je cilj da se pomogne deci sa invaliditetom u obavljanju aktivnosti vezanih za njihovo obrazovanje.

Još jednom se zahvaljujem organizatorima ove akcije na spremnosti da i Grad Niš uključe u ovu Iepu priču i nadam se da ćemo ostvariti uspešnu saradnju “ rekao je gradonačelnik Niša posle potpisivanja ugovora.