1

ОШ „Мирослав Антић“ добија нове учионице, кабинете и фискултурну салу

Наредне године ученици ОШ „Мирослав Антић“ добиће две нове учионице, два савремено опремљена кабинета за биологију и хемију и фискултурну салу са пратећим садржајима. Радови су у току, а средства у износу од 78 милиона динара су заједнички обезбедили Министарство привреде и Град Ниш, по основу Програма НИП.

Према речима директора ове школе Милоша Станковића проширење је било неопходно јер се у ову школу сваке године упише и по 20 одсто више деце.

Приликом данашњег обиласка радова на доградњи школе, Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је образовање најбитније у нашем друштву и да поред скромног буџета, Град проналази начине да улаже у образовање. Градоначелник је рекао да Град са 15 милиона динара помаже да једна од највећих школа у Нишу, коју похађа 1160 ученика,добије недостајући простор и тиме побољша услове извођења наставе.

Председник Градске општине Пантелеј, на чијој се територији налази ОШ „Мирослав Антић“ рекао је да општина има намеру да помогне да се у наредном периоду замени столарија у школи, али и да се адаптира простор у истуреном одељењу у Доњој Врежини.

Радови су започети средином септембра, а рок предвиђен за њихов завршетак је 240 дана.