1

Отворен Сајам запошљавања

У присуству министра за рад запошљавање ,борачка и социјална питања Александра Вулина,градоначелник Ниша Дарко Булатовић отворио је Сајам запошљавања у оквиру Форума напредних технологија. На овом сајму 30 компанија углавном из ИТ сектора представиће своје кадровске потенцијале и заинтересоване упознати са могућностима за запошљавање.

Овај Сајам је организован у оквиру другог Форума напредних технологија, чији је основни циљ да се Ниш представи као центар напредних технологија, и да се промоцијом производних, научно-образовних и институционалних ресурса допринесе оживљавању привреде, привлачењу инвестиција, спречавању одлива радне снаге и повећању запослености.

“ Заједничким настојањима  свих учесника и уз подршку релевантних институција Система желимо да начинимо корак више ка заједничком циљу – а то је  позиционирање града Ниша као важног регионалног центра електронике, машинства и информационо-комуникационих технологија” рекао је градоначелник Булатовић приликом отварања сајма.

Специјализовани сајам запошљавања пружа могућност директног сусрета тражилаца запослења са представницима компанија које послују у области напредних технологија.

Потреба за кадровима из области информационих и напредних технологија је у константном порасту. Образовне установе покушавају да понуде што савременије програме и начине образовања како би произвеле људске ресурсе према захтевима тржишта рада.

На Сајму професионалне оријентације будући ученици средњих школа и будући студенти факултета и виших школа биће у прилици да из прве руке добију информације о школовању у области напредних технологија.