Otvoren Sajam zapošljavanja

  • sajam
  • dsc_6284
  • dsc_6294
  • dsc_6313
image_pdfimage_print

U prisustvu ministra za rad zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina,gradonačelnik Niša Darko Bulatović otvorio je Sajam zapošljavanja u okviru Foruma naprednih tehnologija. Na ovom sajmu 30 kompanija uglavnom iz IT sektora predstaviće svoje kadrovske potencijale i zainteresovane upoznati sa mogućnostima za zapošljavanje.

Ovaj Sajam je organizovan u okviru drugog Foruma naprednih tehnologija, čiji je osnovni cilj da se Niš predstavi kao centar naprednih tehnologija, i da se promocijom proizvodnih, naučno-obrazovnih i institucionalnih resursa doprinese oživljavanju privrede, privlačenju investicija, sprečavanju odliva radne snage i povećanju zaposlenosti.

“ Zajedničkim nastojanjima  svih učesnika i uz podršku relevantnih institucija Sistema želimo da načinimo korak više ka zajedničkom cilju – a to je  pozicioniranje grada Niša kao važnog regionalnog centra elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija” rekao je gradonačelnik Bulatović prilikom otvaranja sajma.

Specijalizovani sajam zapošljavanja pruža mogućnost direktnog susreta tražilaca zaposlenja sa predstavnicima kompanija koje posluju u oblasti naprednih tehnologija.

Potreba za kadrovima iz oblasti informacionih i naprednih tehnologija je u konstantnom porastu. Obrazovne ustanove pokušavaju da ponude što savremenije programe i načine obrazovanja kako bi proizvele ljudske resurse prema zahtevima tržišta rada.

Na Sajmu profesionalne orijentacije budući učenici srednjih škola i budući studenti fakulteta i viših škola biće u prilici da iz prve ruke dobiju informacije o školovanju u oblasti naprednih tehnologija.

Možda Vas zanima i sledeće...