Ministar Krkobabić u poseti Nišu

image_pdfimage_print

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić sastao se danas  sa grdaonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem u Gradskoj kući.

Tokom razgovora bilo je reči o razvoju Niške banje ,turističke destinacije blizu Niša ,koja poslednjih godina beleži stagnaciju u svom razvoju.
Ministar je istakao da je u od premijera dobio zadatak da zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave pronađe  način kako bi se stanje u pojedinim banjama u Srbiji poboljšalo i povećala turistička ponuda kao i iskorišćenost kapaciteta.

Gradonačelnik je rekao da  Niška banja poseduje odličan potencijal ,jer ima  odlične balneološke karakteristike i nalazi  se blizu velikog grada i aerodroma koji je povezuje sa gotovo celom Evropom.
Adekvatnom privatizacijom i oživljavanjem turističke ponude kao i hotela i smeštajnih kapaciteta  ,ova banja mogla bi u dogledno vreme da povrati svoj nekadašnji ugled u turističkom pogledu,rečeno je na sastanku.
Prethodno se ministar u Niškoj banji sastao  sa predsednikom ove gradske opštine  Dejanom Jovanovićem, sa kojim se razgovaralo o sveukupnom razvoju jedne od najstarijih banja u Srbiji.

Možda Vas zanima i sledeće...