Министар Кркобабић у посети Нишу

image_pdfimage_print

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић састао се данас  са грдаоначелником Ниша Дарком Булатовићем у Градској кући.

Током разговора било је речи о развоју Нишке бање ,туристичке дестинације близу Ниша ,која последњих година бележи стагнацију у свом развоју.
Министар је истакао да је у од премијера добио задатак да заједно са представницима локалне самоуправе пронађе  начин како би се стање у појединим бањама у Србији побољшало и повећала туристичка понуда као и искоришћеност капацитета.

Градоначелник је рекао да  Нишка бања поседује одличан потенцијал ,јер има  одличне балнеолошке карактеристике и налази  се близу великог града и аеродрома који је повезује са готово целом Европом.
Адекватном приватизацијом и оживљавањем туристичке понуде као и хотела и смештајних капацитета  ,ова бања могла би у догледно време да поврати свој некадашњи углед у туристичком погледу,речено је на састанку.
Претходно се министар у Нишкој бањи састао  са председником ове градске општине  Дејаном Јовановићем, са којим се разговарало о свеукупном развоју једне од најстаријих бања у Србији.

You may also like...