Kompanija Hajneken donirala milion dinara Streljačkom klubu Niš 1881

image_pdfimage_print

Olimpijski komitet Srbije i Zaječarska pivara odlučili su da donaciju ove kompanije, vrednu milion dinara, poklone Streljačkom klubu Niš 1881, koji je jedan od najtrofejnijih niških sportskih klubova. Donaciju je u ime kluba primila proslavljena reprezentativka u streljaštvu i osvajač brojnih medalja na svetskim, evropskim i balkanskim takmičenjima, Lidija Mihajlović. Ona je zahvalila donatoru i Olimpijskom komitetu Srbije što su procenili da će ovaj novac najviše koristiti niškom streljačkom klubu i dodala da će on biti iskorišćen za kupovinu elektronskih meta. Na taj način, rekla je Mihajlovićeva, biće poboljšan kvalitet treninga.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da je jako važno da postoje društveno-odgovorne kompanije koje, svojim donacijama, pomažu ne samo sportskim klubovima već i Gradu Nišu. On je dodao da je Streljački klub Niš 1881, za više od 100 godina postojanja, uspešno predstavljao Grad Niš na najprestižnijim evropskim i svetskim takmičenjima.

Naša proslavljena reprezentativka, rekorder u gađanju iz vazdušne puške i osvajač mnogobrojnih evropskih, svetskih i balkanskih medalja, učesnica Olimpijskih igara, Lidija Mihajlović ambasador je sporta ne samo našeg grada, nego i Srbije. Jednom rečju, njeni uspešni rezultati, ali i rezultati koje su postizali i ostali takmičari ovog kluba, privukli su i privlače veliki broj mladih da treniraju ovaj sport, rekao je gradonačelnik i dodao da će se lokalna samouprava, sa svoje strane, truditi da pomogne da se obezbede kvalitetni uslovi za treniranje, jer je to preduslov za postizanje dobrih rezultata.

Možda Vas zanima i sledeće...