Компанија Хајнекен донирала милион динара Стрељачком клубу Ниш 1881

image_pdfimage_print

Олимпијски комитет Србије и Зајечарска пивара одлучили су да донацију ове компаније, вредну милион динара, поклоне Стрељачком клубу Ниш 1881, који је један од најтрофејнијих нишких спортских клубова. Донацију је у име клуба примила прослављена репрезентативка у стрељаштву и освајач бројних медаља на светским, европским и балканским такмичењима, Лидија Михајловић. Она је захвалила донатору и Олимпијском комитету Србије што су проценили да ће овај новац највише користити нишком стрељачком клубу и додала да ће он бити искоришћен за куповину електронских мета. На тај начин, рекла је Михајловићева, биће побољшан квалитет тренинга.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић поручио је да је јако важно да постоје друштвено-одговорне компаније које, својим донацијама, помажу не само спортским клубовима већ и Граду Нишу. Он је додао да је Стрељачки клуб Ниш 1881, за више од 100 година постојања, успешно представљао Град Ниш на најпрестижнијим европским и светским такмичењима.

Наша прослављена репрезентативка, рекордер у гађању из ваздушне пушке и освајач многобројних европских, светских и балканских медаља, учесница Олимпијских игара, Лидија Михајловић амбасадор је спорта не само нашег града, него и Србије. Једном речју, њени успешни резултати, али и резултати које су постизали и остали такмичари овог клуба, привукли су и привлаче велики број младих да тренирају овај спорт, рекао је градоначелник и додао да ће се локална самоуправа, са своје стране, трудити да помогне да се обезбеде квалитетни услови за тренирање, јер је то предуслов за постизање добрих резултата.

You may also like...