Други Форум напредних технологија-Потенцијали Града Ниш

image_pdfimage_print

Град Ниш, у партнерству са Регионалном привредном комором Ниш, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање-Филијала Ниш и Кластером напредних технологија Ni CAT организује 15. и 16. новембра, у реновираном простору Официрског дома, други Форум напредних технологија.

Према речима градоначелника Ниша Дарка Булатовића циљ форума је презентација привредних, научно-образовних и институционалних потенцијала Града Ниша у области напредних технологија.

На реализацији овогодишњег форума ради тим од 25 представника града, градских институција, привреде, образовања и науке, као и невладин сектор.На дводневном форуму и ове године ће бити организовани стручни панели, изложба привредних, научно-образовних и институционалних потенцијала града, специјализовани сајам запошљавања и професионалне оријентације, изложба „Ниш-град електронике кроз време“, као и низ других пратећих активности из области напредних технологија.

Градоначелник је на данашњој конференцији за новинаре у Градској кући, позвао домаће компаније из света електронике, машинства, ИКТ-а, да презентују своје производе и сегменте рада, образовне институције да покажу шта је то што нас чини конкурентним на тржишту у сфери образовања, када су напредне технологије у питању.

You may also like...