Nova linija Dizeldorf

  • sam_8097
  • sam_8139
image_pdfimage_print

Posle Berlina, putnici sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ letovima kompanije „Rajaner“ od danas će moći da otputuju i do Dizeldorfa. U naredna dva dana ova kompanija će sa niškog aerodroma uvesti i linije do Bratislave i Milana.

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića koji je, sa svojim saradnicima, prisustvovao sletanju aviona iz Dizeldorfa,  ostvaruje se san svih Nišlija, da aerodrom radi punim kapacitetom. On je najavio da će Grad sa 26 miliona dinara finasirati popravku krova aerodromske zgrade, a Vlada će dodatno pomoći njenom opremanju. Cilj nam je da obezbedimo najbolje uslove za rad niškog aerodroma, poručio je gradonačelnik.

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ sa 9 linija do kraja godine će zabeležiti rekord od više od 100 000 putnika.

Let iz Dizeldorfa prvi je let u novoj zimskoj sezoni letenja, rekao je direktor aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Đurđanović. Prema njegovim rečima svaki novi let donosi 30 000 novih putnika na godišnjem nivou, a cilj nam je da u narednih pet godina imamo između 500 i 700 hiljada putnika, kao i da prevezemo više od 4 000 tona robe. On je za, ponedeljak 7. novembar, najavio i promociju prve redovne kargo linije Niš-Istanbul koja je utoliko značajnija, ako se zna da osim aerodroma Nikola Tesla, aerodromi u Sarajevu, Tuzli, Zagrebu, Skoplju i Sofiji nemaju kargo saobraćaj te će Niš i u tom smislu predstavljati značajan centar.

Možda Vas zanima i sledeće...