1

Нова линија Дизелдорф

После Берлина, путници са нишког аеродрома „Константин Велики“ летовима компаније „Рајанер“ од данас ће моћи да отпутују и до Дизелдорфа. У наредна два дана ова компанија ће са нишког аеродрома увести и линије до Братиславе и Милана.

Према речима градоначелника Ниша Дарка Булатовића који је, са својим сарадницима, присуствовао слетању авиона из Дизелдорфа,  остварује се сан свих Нишлија, да аеродром ради пуним капацитетом. Он је најавио да ће Град са 26 милиона динара финасирати поправку крова аеродромске зграде, а Влада ће додатно помоћи њеном опремању. Циљ нам је да обезбедимо најбоље услове за рад нишког аеродрома, поручио је градоначелник.

Нишки аеродром „Константин Велики“ са 9 линија до краја године ће забележити рекорд од више од 100 000 путника.

Лет из Дизелдорфа први је лет у новој зимској сезони летења, рекао је директор аеродрома „Константин Велики“ Владица Ђурђановић. Према његовим речима сваки нови лет доноси 30 000 нових путника на годишњем нивоу, а циљ нам је да у наредних пет година имамо између 500 и 700 хиљада путника, као и да превеземо више од 4 000 тона робе. Он је за, понедељак 7. новембар, најавио и промоцију прве редовне карго линије Ниш-Истанбул која је утолико значајнија, ако се зна да осим аеродрома Никола Тесла, аеродроми у Сарајеву, Тузли, Загребу, Скопљу и Софији немају карго саобраћај те ће Ниш и у том смислу представљати значајан центар.