Srećno detinjstvo

Prvo dečje igralište izgrađeno u sklopu velike društveno odgovorne akcije Imleka “Moja Kravica – rasti srećno”, svečano je danas otvoreno u parku Svetog Save u Nišu.
Novo igralište potpuno je opremljeno da odgovori na različite potrebe brojnih mališana. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Niša Darko Bulatović, direktor marketinga Imleka Slobodan Srećković i članovi Gradskog veća.
Realizaciju ove akcije pomogao je Grad Niš, kako bi park Svetog Save dobio novi sadržaj za decu. Tim povodom Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je ovo još jedan dokaz, da jedino pomažući jedni drugima možemo biti srećni.
“Sreća je uvek u rukama onoga koji daje, ali i onog koji dobija. Hvala kompaniji Imlek na Moja Kravica igralištu, koje će usrećiti naše najmlađe sugrađane, ali i njihove roditelje, bake, deke, staratelje”, rekao je Bulatović.
“Ovo je velika stvar za naše sugrađane i mališane, primer kako jedna kompanija može da doprinese razvoju i kvalitetu života u gradu. Ovo je jedno od najbezbednijih igrališta”, rekao je gradski većnik Mihajlo Zdravković.
BOLJI POLOŽAJ OSI

U holu Gradske kuće u Nišu danas je održana javna rasprava o predlogu Strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji do 2020.godine. Strategija definiše ključne oblasti od uticaja na položaj osoba sa invaliditetom u smislu obezbeđivanja: pristupačnosti, participacije, jednakosti, zapošljavanja, obrazovanja i obuke, socijalne zaštite, zdravstva i drugih aktivnosti koje doprinose izjednačavanju mogućnosti osoba sa invaliditetom.

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Vladimir Pešić poručio je da je radi poboljšanja sveukupnog socijalnog i ekonomskog položaja osoba sa invaliditetom, potrebno da svi društveni akteri uzmu puno učešće u predlaganju pojedinih mera i aktivnosti, predviđenih Akcionim planom koji prati ovu strategiju.

Gradonačelnik Niša Darko BUlatović pozdravio je prisutne i rekao da Grad Niš ima i da će tek imati značajnu ulogu u borbi za ravnopravno učešće OSI u svim aspektima društvenog života. Mi iz lokalne samouprave  imamo obavezu da utičemo na implementiranje strateških dokumenata, kroz odluke koje ćemo donositi, kazao je gradonačelnik i dodao da će se lokalna samouprava, u okviru svojih mogućnosti, truditi da budžetska sredstva rasporedi na najbolji mogući način. Poštovanje ljudskih prava naš je prioritet i nastojaćemo da i kroz projektne aktivnosti razvijemo različite vrste usluga koje će biti stavljene u funkciju OSI.
SVI ZAJEDNO MOŽEMO DA UKLONIMO BARIJERE

Humanitarna muzička manifestacija „Uklonimo barijere“, koju organizuje Udruženje „Dragana Rodić“ održano je u svečanom holu Univerziteta u Nišu deveti put zaredom. Cilj ove manifestacije, koja okuplja poznate muzičare na jednom mestu, je da se uklone barijere u glavama ljudi i da se svi druže i šire pozitivnu energiju uprkos različitosti. Akciju su ove godine podržali brojni umetnici-pesnik, Nebojša Đorđević Šone i muzičari, Maja Odžaklijevska, Vizantia i drugi.

Poruka koja se čula je da svi moramo biti svesni da je naša obaveza da u svakom trenutku jedni drugima pomažemo i da je muzika ta koja pleni i koja otlanja sve barijere.

U svečanom holu Univerziteta u Nišu, uručene su pristupnice počasnim članovima udruženja, među kojima je i Gradonačelnik Darko Bulatović.