NEMA VANREDNE SITUACIJE U NIŠU-svih 14 kotlarnica su u funkciji i rade

Pojačana aktivnost svih nas da rešimo probleme koji godinama nisu rešavani nije nikakva vanredna situacija, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u razgovoru sa novinarima. Niti je bila, niti je vanredna situacija, 14 kotlarnica u Nišu su u funkciji i rade bez ikakavih ispada sistema, a sve aktivnosti koje su preduzete bile su usmerene ka preveniranju situacije da upravo ne bi došlo do ispada sistema. Tako treba da bude svakog dana jer su interesi građana na prvom mestu i pravovremeno planiranje i preduzimanje mera ne treba shvatati kao vanrednu situaciju, poručio je gradonačelnik..

Gradonačelnik Niša je naveo da je Niš od Srpsko-Ruskog humanitarnog centra dobio dva agregata koja su u funkciji obezbeđivanja električne energije za eventualni ispad koji bi se mogao desititi, kao i za rad u noćnim uslovima, jer su mnoge deonice toplovoda na sredini bulevara i ulica. Ti agregati su vraćeni juče jer očigledno za njima nije bilo potrebe u toj meri, istakao je Bulatović navodeći da nije bilo kašnjenja u radu toplane, te da je izuzetak bila jedna kotlarnica. Bulatović je dodao da je reč o kotlarnici na toplani jug koja je bila u remontu do 17. oktobra, jer je na njoj bila havarija u prethodnom periodu, ali su preduzete sve mere da se problemi otklone.

Gradonačelnik je istakao da su problemi koji postoje manji u odnosu na prethodne godine, ali da on time nije zadovoljan jer je bitno da svi korisnici usluga toplane budu zadovoljni. Činjenica je da postoje pojedinačni problemi i da ekipe rade na terenu kako bi se oni otklonili, tamo gde za to ima uslova jer stanari nekih zgrada nemaju potpisane ugovore sa toplanom. Takođe, toplana mora da reaguje po listi prioriteta, što znači da će se prvo reagovati po prijavi građana za curenje u stanu.

Svi kapaciteti stavljeni su u službu rešavanja problema sa isporukom toplotne energije, a nalog da pomognu sa svojim mašinama i radnicima, dobila su i druga komunalna preduzeća, istakao je gradonačelnik. Čini se sve kako bi se situacija držala pod kontrolom i niti je bilo, niti ima potrebe za vanrednim merama. Građani moraju da znaju da će angažovanje svih službi i ljudi 24 časa biti 100 odsto jer su oni u središtu svih naših aktivnosti, poručio je gradonačelnik Niša.

 
Uređenje Vizantijskog bulevara-Gradonačelnik obišao radove

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas sa saradnicima radove na izgradnji trotoara na Vizantijskom bulevaru, na potezu od Agrohima do DIS-a. Radovi se izvode po programu „Gradimo zajedno“, koji zajednički realizuju Ministarstvo privrede i Grad Niš. Vrednost radova za izgradnju trotoara dužine 220 i širine šest metara je bezmalo 4 miliona dinara. Rok za završetak radova je 45 dana, a izvođač je firma ABM Putogradnja doo Mramor. Gradonačelnik je ovom prilikom izjavio da izgradnja trotoara predstavlja nastavak uređenja ovog dela grada ali i veću bezbednost za meštane ovog naselja.

Po programu „Gradimo zajedno“ biće izvedeni i radovi na izgradnji Fruškogorske ulice.

Ukupna vrednost radova po ovom programu, za Vizantijski bulevar i Fruškogorsku ulicu, je 12 miliona dinara. Radove zajednički finansiraju Grad Niš i Ministarstvo privrede.
Prijem za šampione u Pauer liftingu

Gradski većnik resorno zadužen za sport Branislav Kačar primio je danas u Gradskoj kući  dvostrukog evropskog i trostrukog državnog prvaka u pauer liftingu  u kategoriji do 75 kilograma Ivana Stankovića i svetskog i balkanskog prvaka u tinejdžerskoj T2 kategoriji  Nikolu Stankovića.

Tokom razgovora bilo je reči o dosadašnjem radu i uspesima pauer lifting tima iz Niša ,kao i o načinima da se dodatno pomogne razvoj takmičara koji ostvaruju zapažne rezultate na međunarodnoj sceni.

Pauer lifting predstavlja popularnu  disciplinu u dizanju tegova, a Ivan Stanković je i svetski rekorder u disciplini čučanj  u svojoj kategoriji.

Tokom sledeće godine ove takmičare očekuju novi izazovi  poput Svetskog kupa u Sarajevu i Balkanskog kupa,gde se takođe očekuje uspešan nastup ovog dvojca u pauer liftingu.