ЖЕНСКА ОДБОРНИЧКА МРЕЖА

У Скупштини Града Ниша, одржан је оснивачки састанак Женске одборничке мреже Града Ниша, којој су приступиле 44 одборнице Скупштине града и Скупштина градских општина из свих странака власти и опозиције.
Мрежа ће имати 6 координаторки а основни циљ иницијативе ће бити институционално залагање за бољи положај и одлучнију улогу жена у друштву. Како је речено, све иницијативе биће формално упућиване скупштинама града и градских општина, а преко Женске парламентарне мреже и Скупштини Републике Србије.
Овом приликом договорено је да се Женска одборничка мрежа Града Ниша, формира до 10. новембра као и то да се формира делегација која ће у њено име учествовати на 4. Националној конференцији Женске парламентарне мреже, која се одржава 4. новембра у Београду.

 
Обилазак КПЗ-а у Нишу

 Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас Казнено -поправни завод у Нишу где је отворен нови погон за кројење и шивење ,тако да ће затвореници убудуће израђивати одећу за остале установе оваквог типа и одевне детаље  за припаднике Министарства правде.
Сви затвореници који раде неки од послова су плаћени по радном дану,а на основу Закона о раду по цени која износи двадесет одсто минималне зараде запослених у Србији.
Тренутно се у КПЗ-у налази нешто преко 1500 осуђеника и овај завод у односу на раније године спада у ред најбољих у земљи.
Привредницима из Ниша који су данас посетили овај објекат , представљена је  палета производа овог завода који обухвата на десетине предмета од дрвета и метала који се могу користити као намештај,украсни детаљи или алат.
Тако се у понуди нишког КПЗ-а налазе столице,столови,кухиње,украсне лампе,опрема за теретану и још пуно тога.
Завод има и своју штампарију, а како је рекао управник Александар Грбовић од прехрамбених производа осуђници могу да произведу скоро све основне намирнице осим уља,појединих зачина и пиринча.