Projekat „Rovče za mlade“

image_pdfimage_print

Cilj gradskog rukovodstva je da oživi napuštene i oronule terene u Rovčetu, koji su nekada Nišlijama služili za rekreaciju, a koji su više od decenije, u jako lošem stanju, izjavio je član Gradskog veća za sport, Branislav Kačar koji je posetio Rovče zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu omladine i sporta Predragom Peruničićem.

„Rovče za mlade“ je projekat koji Grad planira da realizuje u tri faze. Prva faza obuhvata košarkaške terene sa tribinama i svlačionicama, druga se odnosi na sređivanje odbojkaških terena, dok treća obuhvata fudbalski teren i atletsku stazu.

Državni sekretar Peruničić obećao je da će nadležno ministarstvo učiniti sve kako bi pružilo Gradu podršku za realizaciju projekta preuređenja ovog sportskog kompleksa ne bi li se on što pre stavio u funkciju.  Peruničić je naglasio da je cilj ministarstva da se omasovi rekreativni sport. S tim u vezi, projekat „Rovče za mlade“ svakako se uklapa u koncept samog Ministarstva omladine i sporta.

Inače, cilj ovog projekta je da se obezbedi multifunkcionalni sportski objekat koji će decu i omladinu, kao i sve građane Niša aktivirati i podstaći da se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Istovremeno, bili bi obezbeđeni novi tereni za rekreaciju, pripremne i takmičarske aktivnosti, za školu odbojke, rukometa, košarke, gimnastike i atletike.

Peruničić i Kačar obišli su i lokaciju u Brzom Brodu na kojoj se planira izgradnja atletske staze sa svim pripadajućim atletskim borilištima.

Možda Vas zanima i sledeće...