Пројекат „Ровче за младе“

image_pdfimage_print

Циљ градског руководства је да оживи напуштене и оронуле терене у Ровчету, који су некада Нишлијама служили за рекреацију, а који су више од деценије, у јако лошем стању, изјавио је члан Градског већа за спорт, Бранислав Качар који је посетио Ровче заједно са државним секретаром у Министарству омладине и спорта Предрагом Перуничићем.

„Ровче за младе“ је пројекат који Град планира да реализује у три фазе. Прва фаза обухвата кошаркашке терене са трибинама и свлачионицама, друга се односи на сређивање одбојкашких терена, док трећа обухвата фудбалски терен и атлетску стазу.

Државни секретар Перуничић обећао је да ће надлежно министарство учинити све како би пружило Граду подршку за реализацију пројекта преуређења овог спортског комплекса не би ли се он што пре ставио у функцију.  Перуничић је нагласио да је циљ министарства да се омасови рекреативни спорт. С тим у вези, пројекат „Ровче за младе“ свакако се уклапа у концепт самог Министарства омладине и спорта.

Иначе, циљ овог пројекта је да се обезбеди мултифункционални спортски објекат који ће децу и омладину, као и све грађане Ниша активирати и подстаћи да се баве спортско-рекреативним активностима. Истовремено, били би обезбеђени нови терени за рекреацију, припремне и такмичарске активности, за школу одбојке, рукомета, кошарке, гимнастике и атлетике.

Перуничић и Качар обишли су и локацију у Брзом Броду на којој се планира изградња атлетске стазе са свим припадајућим атлетским борилиштима.

You may also like...