1

Премијер Србије одржао састанак са руководством Града Ниша

Јавне финансије у Нишу нису у добром стању, рекао је премијер Вучић приликом посете Градској кући у Нишу , али је  и истакао да постоји велики број пројеката чија би реализација допринела томе да се Ниш упореди са Београдом или Софијом и да буде не само центар југоистока земље, већ и у односу на околне земље. Премијер је указао на то да Град Ниш у буџету има већи дефицит од Србије, и поновио да Влада Србије може да помогне и да то и чини, тако да ће највећи део средстава у износу од две милијарде динара, која су одвојена за југ Србије, остати у Нишу.
Он је подсетио на то да ће у наредним данима бити потписан уговор са фабриком “Леони”, која ће отворити 2.200 радних места, и најавио да ће Влада довести и инвеститоре са Филипина и из Немачке, што ће Ниш поново уврстити међу велике индустријске центре.
Такође, како је додао, средства ће се инвестирати у ИТ сектор, односно у Техничку школу и Електронски факултет, као и у изградњу технолошког парка. Влада ће и даље улагати у важне државне пројекте, попут Коридора 10, пружног прелаза, аеродрома у Нишу, а наставиће да субвенционише и долазак нових инвеститора, поручио је Вучић.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић је рекао да ће све примедбе и сугестије уважити и да ће предлог буџета, када буде направљен, проследити Влади Србије како би њене службе дале мишљење и предлоге.Он је пренео да је са премијером, осим о јавним финансијама и креирању буџета, разговарао и о будућности града, бољем животу и стандарду грађана.