1

Обилазак основне школе „Иво Андрић“

Министарка саобраћаја и инфраструктире Зорана Михајловић, Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић и Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетили су данас ново здање истуреног одељења основне школе „Иво Андрић“ у Нишу.
Директорка ове школе Милица Петковић упознала је високу делегацију Владе Србије са функционисањем ове школе која од недавно има нови објекат у свом саставу са модерним училима и добро опремљеном фискултурном салом.
Ученици су приредили у спортској хали школе пригодне презентације спортова којима се баве у оквиру школских активности . Министар Шарчевић је на опште одобравање присутних  најавио  да ће се фонд часова недељно додатно обогатити спортским активностима у оквиру  предмета физичког васпитања.
У саставу делегације која је обишла школу били су и градски већници Бранислав Качар и Бојан Крстић, као и начелници Управа за образовање, спорт  и представници Канцеларије за младе.
Ова посета је искоришћена и да присутни министри уруче  спортске реквизите и лопте које ће бити коришћене у редовној настави ове школе.