NEDELJA KULTURE VENECUELE U NIŠU

  • img_3367
  • img_3368
image_pdfimage_print
 Povodom manifestacije „Nedelja kulture Venecuele u Nišu, u Kabinetu predsednika Skupštine grada Mr Radeta Rajkovića, organizovan je prijem  za Ambasadorku Venecuele u Srbiji, njenu ekselenciju Dr. Dije Nader de El Andari.
Predsednik Rajković se, u ime građana Niša zahvalio Ambasadorki El Andari zbog njenog napora da ovu manifestaciju organizuje u Nišu i omogući našim sugrađanima da što bolje upoznaju kulturu Venecuele. To će svakako doprineti zbližavanju naših zemalja  i otvoriti bolju perspektivu za saradnju.
Što se saradnje tiče, dodao je Rajković, ona se može razvijati pre svega u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i sporta, a obostrani je interes da se nađe način i za saradnju u privredi.
Zahvaljujući se na dobrodošlici,  Ambasadorka El Andari se saglasila da su brojne oblasti u kojima se saradnja može i treba razvijati. Ona je posebno naglasila da smatra svojom misijom da Srbija uskoro otvori Ambasadu u Karakasu  i sa zadovoljstvom prihvatila da se organizuje razmena kulturno-umetničkih programa i nakon isteka ove  manifestacije.
Inače, dobrodošlicu su izrazili  i predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić, koji su svako iz svog domena, u osnovnim crtama predstavili vrednosti Niša, koje mogu biti zanimljive budućim gostima iz Venecuele.

 

Možda Vas zanima i sledeće...