70. година Удружења пензионера у Нишу

image_pdfimage_print

Удружење пензионера Града Ниша обележило је 70. година постојања. Заменик градоначелника Ниша проф. др Милош Банђур поздравио је на свечаној академији све присутне и истакао да смо поносни на чињеницу  да је Удружење пензионера Града Ниша једно је од најстаријих у Србији и да  данас управо обележава 70. година постојања.

„ Седам деценија није мали период и свакако да су и пређашње генерације наших пензионера итекако заслужене за стабилан и дугогодишњи рад удружења. По најновијим статистичким подацима, у Србији има укупно 1,7 милиона пензионера и зато је веома  важно спровођење мера за спречавање и сузбијање сиромаштва, а посебно сиромаштва старијих лица и пензионера, као и мере које ће обезбеђивати квалитет, бржи развој и равномернији територијални размештај установа социјалне заштите и приближавање услуга и капацитета корисницима.

Најадекватнији одговор, не само за бољи живот пензионера већ свих категорија друштва је одржив економски раст друштва. Суштинско економско питање је праведна и одржива подела ресурса између запослених и незапослених и сваки напор учињен да се обезбеди да економски раст и продуктивност буду одрживи.

Важно је да омогућимо да се сви чланови друштва укључе у стварање бољег и хуманијег односа према пензионерима и креирању  знатно повољнијег положаја у друштву ове изузетно важне друштвене категорије људи.“ рекао је заменик градоначелника.

Према његовим речима времена су тешка, али Град Ниш је спреман да колико је то у његовој моћи изађе у сусрет потребама пензионера и да у оквиру својих надлежности пружи сваку врсту логистичке и друге помоћи. Треће доба јесте условно речено доба старости, али никако не смемо да заборавимо да ово доба изискује одређене обавезе друштва и да је потребно да време које старији људи проводе буде једнако квалитетно  и садржајно, као код млађе популације.

You may also like...